21 березня у читальній залі Прилуцького технічного фахового коледжу відбулася виховна година у форматі літературно-музичної кав’ярні «Поезія душі». Захід було присвячено Всесвітньому дню поезії та ролі мистецтва у житті людини.

Ментор зустрічі Світлана Мелащенко розповіла присутнім про особливе значення поетичних рядків у розвитку особистості, підкреслила особливості характеру та душевного стану поетів.

Директорка Прилуцького краєзнавчого музею імені Василя Маслова Тетяна Зоць поділилася своїми враженнями щодо знайомства і спілкування із прилуцькою поетесою Ніною Заболотною, а також побажала літераторці натхнення і творчого запалу, яких так не вистачає у наш буремний час.

Ніна Заболотна продекламувала свої вірші на різну тематику і закликала молодих людей шукати прекрасне навіть у сірих буднях.

З нагоди поетичного свята перед молодіжною аудиторією виступив в. о. директора коледжу Павло Черніков, який процитував уривки із своїх поезій.

Неймовірну ліричну атмосферу виховної години забезпечив зразковий ансамбль гітаристів «Восьма нота». Музика, яка линула, заворожила аудиторію, а вірш Віталія Кендзерського, продекламований однією із учасниць колективу, розчулив усіх до мурашок.

Колектив був створений у 2018 році на базі Прилуцької музичної школи

ім. Л. М. Ревуцького родиною Кендзерських.

Репертуар ансамблю “Восьма нота” різноманітний. До нього входять класичні твори, твори сучасних українських та зарубіжних авторів, аранжування та редакцію до яких робить Віталій Кендзерський.

Колектив має великий досвід конкурсної та концертної діяльності. Лауреат обласних, всеукраїнських та міжнародних конкурсів, бере активну участь у шкільних, міських заходах та благодійних акціях на підтримку ЗСУ.

Незмінним керівником є магістр мистецтв, лауреат міжнародних конкурсів, член Асоціації гітаристів Національної Всеукраїнської музичної спілки – Алла Кендзерська.

Захід було організовано викладачем Світланою Мелащенко та куратором академічної групи 2-го курсу спеціальності 071 «Облік і оподаткування» Ніною Заболотною.

Спілкування завершилося обміном емоціями за чашечкою ароматної кави.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *