Наймасштабнішою та найжорстокішою каральною акцією нацистів під час Другої світової війни зі знищення мирного населення разом із населеним пунктом стала Корюківська трагедія 01-02, 09 березня 1943 року.

29 лютого в Прилуцькому технічному фаховому коледжі була проведена виховна година на тему: ” Факти, думки, пам’ять” для здобувачів освіти 3 курсів за участю завідувачки філією Прилуцького краєзнавчого музею Тетяни Іващенко.

Пані Тетяна ознайомила молодь з трагічними сторінками історії, які відбувалися в невеликому містечку, де було знищено мирних українців від малого до великого та розвінчала міфи про Корюківську трагедію. Присутні мали змогу переглянути відео про спогади очевидців, які вижили в ті страшні роки.

Тож Корюківська трагедія – національний символ скорботи за загиблими у всіх українських селах, знищених нацистськими окупантами протягом 1941–1944 років.

Подібна кривава трагедія допомагає краще зрозуміти війну, яку і сьогодні країна-агресор веде проти нашої держави, руйнуючи і знищуючи цілі населені пункти та брутально вбиваючи їх мешканців, а також згуртувати нас українців до очікуваної Перемоги!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *