У рамках вивчення дисципліни “Електричне постачання” для здобувачів освіти 3-А, 3-Б та 2 пр курсу спеціальності 141 Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка викладачами коледжу Світланою Яцелою, Вікторією Корнєвою, Ігорем Бондаренком та завідувачем відділення Олександром Іващенком було організовано навчально-оглядову екскурсію до Прилуцького РЕМ ПАТ Чернігівобленерго та діючої підстанції 110/35/10 кВ “Прилуки”.

Майбутні енергетики побували в головній диспетчерській центрального району, де інженер Володимир Сич ознайомив здобувачів освіти зі структурою, метою діяльності та основними функціями РЕМу, а також розповів і показав молоді, як здійснюється управління і передача електричної енергії споживачам.

Особливе враження на присутніх справило знайомство з роботою електротехнічної лабораторії, де електромонтер служби ІЗП Руслан Корнєв детально познайомив з особливостями перевірки високовольтного обладнання та індивідуальних засобів захисту від ураження електричним струмом.

Цікавим епізодом екскурсії стало відвідування діючої підстанції 110/35/10 кВ. Заступник начальника служби ПС 35 кВ і вище Олександр Каліш ознайомив цільову аудиторію із призначенням та роботою основних елементів підстанції.

Здобувачі освіти уважно слухали, задавали питання та отримували відповіді від працівників РЕМу. Майбутні енергетики отримали незабутні враження від екскурсії та необхідні теоретичні знання щодо виробничих особливостей їхньої професії.

Висловлюємо щиру подяку за плідну співпрацю Андрію Бордовіцину – директору Прилуцького РЕМ, Юрію Кардашу – головному інженеру та всім працівникам підприємства.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *