Триває співпраця із Прилуцьким краєзнавчим музеєм імені Василя Маслова. Сьогодні до бібліотеки коледжу завітала наукова працівниця музею Маргарита Ткаченко, яка розповіла молоді про дві українські історичні персоналії – Івана Мазепу та Пилипа Орлика, котрі свого часу заклали основи нашого національного державотворення та зіштовхнулися із загарбницькими апетитами північного сусіда і його одвічною метою – захопленням та знищенням України.

Розповідь пані Маргарити та презентаційний матеріал провели здобувачів освіти трагічними та героїчними лабіринтами історії і показали умови створення «Договору і Постановлення Прав і вольностей Війська Запорозького» — договору, що був укладений 5 квітня 1710 року у місті Бендери між новообраним гетьманом Пилипом Орликом, козацькою старшиною і козаками Війська Запорозького.

Наприкінці виховної години до присутніх звернулась також викладачка суспільних дисциплін, методистка коледжу Наталія Каїка.

Виховна година була організована кураторами академічних груп Ніною Заболотною та Галиною Ляшенко з метою формування та розвитку патріотичних почуттів у молодіжному середовищі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *