“Убогий духом не може бути багатим, незважаючи на те, скільки грошей він має.Усі мої сподівання – на молодь. На тих, хто побачив, як живе західний цивілізований світ, знає мови, хто хоче утвердити себе в своїй державі, хто дійсно дбатиме про неї”. Цей вислів належить відомому канадському бізнесмену і меценату українського походження – Петру Яцику, який започаткував щорічний конкурс з української мови, що проходить в Україні з 1999 року.

15 листопада у Прилуцькому технічному фаховому коледжі відбувся черговий XXIV Міжнародний конкурс знавців української мови імені Петра Яцика. Мета якого: утвердження державного статусу української мови, піднесення її престижу серед молоді, виховання поваги до культури й традиції українського народу.

Участь у конкурсі брали студенти перших курсів, які розв’язували не тільки лінгвістичні завдання, а й ділились власними думками на життєві теми, що відбивають загальнолюдські моральні цінності та психологічне сприйняття дійсності.

Вітаємо переможців I етапу конкурсу: I місце – Тимошенко Ігор (1 комп), II місце – Злобіна Дарина (1 зем), III місце – Векліч Юлія (1 бух).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *