Прилуцький технічний фаховий коледж глибоко сумує з приводу загибелі на фронті випускника 2011 року спеціальності “Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка” Котовича Артура Васильовича.

…Студентів, які приходять до нас 15-річними, вчимо не тільки фаховим компетентностям, а, передусім, прищеплюємо їм уміння любити свою Батьківщину, цінувати друзів, поважати батьків. І, буває, сердимося, якщо вони запізнюються на заняття чи не приходять на виховні заходи. А, буває, й нарікаємо: “Що з вас виросте?”

… З війною прийшов час переосмислення. Наші випускники, ще зовсім, на наш погляд, діти, з перших днів повномасштабного вторгнення пішли захищати Україну. Звичайні собі хлопці, які не вчилися у військових училищах, а в руках, замість автомата, тримали гітару чи спортивний м’яч, стали на наш захист.

Артур Котович – десятий у списку загиблих наших випускників. Десятий з тих, чиє молоде життя обірвав ворог. Десятий з того величезного списку Героїв, завдяки кому ми маємо змогу жити.

Кажуть, що талановиті учні завжди перевищують свого вчителя.

Артуре! Прийшов час нам, тим, хто навчав тебе професійним премудростям, учитися в тебе любити Україну, Прилуки, свій народ.

Спи спокійно, наш Герою… А ми на твоєму прикладі і надалі будемо виховувати справжніх українців, які мають гідність, мужність і велике бажання жити у вільній незалежній на нашій Богом даній землі. Світла і вічна пам’ять…

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *