З нагоди відзначення 37-х роковин Чорнобильської катастрофи у Прилуцькому технічному фаховому коледжі проведена виховна година на тему “ЧОРНОБИЛЬ – ЦЕ РАНА, ЯКА НЕ ЗАГОЇТЬСЯ НІКОЛИ».

В своєму виступі в.о. директора коледжу Павло Черніков поділився власними спогадами про події 26 квітня 1986 року, про формування загонів по ліквідації аварії з Прилуцького, Ічнянського, Талалаївського, Срібнянського районів, про героїв-ліквідаторів, які врятували світ від атомної катастрофи ціною власного життя.

На виховну годину були запрошені Юрій Буконкін голова міськрайонної добровільної спілки «Чорнобиль» та Віктор Ельтек – учасник ліквідації аварії, які розповіли студентам 2 курсу спеціальності 141 Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка власні спогади тих доленосних днів. Куратор групи та викладач коледжу Вікторія Корнєва ознайомила присутніх з відеоматеріалами про важливість вшанування пам’яті ліквідаторів.

Чорнобильська катастрофа стала попередженням усьому людству, наскільки крихким може бути наше майбутнє з неконтрольованою радіацією. Нинішня поведінка росії знову ставить світ на межу катастрофи і це треба зупинити.

Пам’ятаємо, ніколи не пробачимо.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *