8 березня на базі Прилуцького технічного фахового коледжу відбулась зустріч здобувачів освіти спеціальності комп’ютерна інженерія з експертом в ІТ галузі Юрієм Бондаренко.

Приймали участь у спілкуванні директор коледжу Павло Черніков, заступник директора з навчальної роботи Вікторія Дронь, завідувач відділення Електрична та комп’ютерна інженерія Олександр Іващенко, методист Наталія Каїка, голова циклової комісії Ігор Бондаренко та викладачі циклової комісії спеціальних комп’ютерних дисциплін.

Тема штучного інтелекту зовсім не нова. Інтернет містить величезну кількість інформації щодо штучного інтелекту та інструментів, які дають змогу виконувати рутинну роботу, при цьому, витрачаючи мінімальну кількість часу та зусиль.

Мета зустрічі – познайомитись з феноменом, що має назву “штучний інтелект”. 

формат живого спілкування, коли будь-хто з присутніх може висловити свою думку та задати питання

За прогнозами вчених, вже через 10 років штучний інтелект почне суттєво змінювати ринок праці. Зокрема, до 2024 року штучний інтелект перевищить здібності перекладачів іноземних мов, до 2026 року він буде здатний самостійно писати твори для школярів, а до 2027 року сам керуватиме вантажівкою. Вже через 14 років штучний інтелект остаточно замінить працівників магазинів роздрібної торгівлі, у 2049 році роботи зможуть самостійно писати книги, а у 2053 році – замінити хірургів для проведення операцій.

Нещодавно уряд прийняв Концепцію розвитку штучного інтелекту в Україні, розроблену Мінцифрою. Цей документ окреслює ключові пріоритетні напрями державної політики (освіта, наука, ринок праці, економіка, правосуддя, оборона тощо), у яких технології штучного мм інтелекту будуть впроваджуватись першочергово.

Креативно та творчо до обговорення долучились студенти спеціальності комп’ютерна інженерія. Здобувачі освіти підготували презентації та продемонстрували власні навички застосування інструментів штучного інтелекту.

студент 4 курсу Гапон Максим
студент 4 курсу Віталій Лазовський
студентка 1 курсу Котеленець Дарья
студент 1 курсу Віталій Івахненко

Учасники зустрічі мали змогу висловити свої думки, сподівання та пофантазувати про можливі наслідки впровадження інструментів штучного інтелекту в різних галузях.

Особливу увагу приділили таким питанням:

  • Потенціал штучного інтелекту в освіті
  • Чи не знищить штучний інтелект робочі місця?
  • Чи можна на всі 100% довіряти результатам роботи ШІ?

ІТ експер Юрій, крім грунтовних відповідей на запитання учасників зустрічі, намагався змотивувати майбутніх спеціалістів галузі комп’ютерної інженерії вивчати базові дисципліни та орієнтуватися в трендах сучасної науки і техніки.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *