Сьогодні у читальній залі Прилуцького технічного фахового коледжу відбулася виховна година, присвячена Міжнародному дню рідної мови.

На гостину до коледжу завітала бібліотекарка “Публічної бібліотеки Сухополов’янської ОТГ” Вікторія Нехай та студент інноваційного університету Minerva у Сан-Франциско Андрій Коротун.

Пані Вікторія цікаво розповіла студентській аудиторії про Міжнародний день рідної мови, а пан Андрій представив себе та міжнародні програми, у яких він рекламував українську мову та Україну.

Під час шкільного навчання хлопець був учасником Програми обміну майбутніх лідерів Flex, жив тривалий час у американській сім’ї у штаті Канзас, після чого вирів продовжити навчання у США.

Основним меседжем його розмови стало твердження про важливість української мови у теперішній нашій історії.

Патріотичні емоції викликликав у присутніх вірш Ліни Костенко “Страшні слова, коли вони мовчать… “, прочитані студенткою 2-го курсу Тетяною Кравченко.

Із завершальним словом звернувся до молоді директор навчального закладу Павло Черніков, який зауважив, що у світі немає більшого скарбу, аніж рідна мова і, що завдання молодого покоління плекати і берегти її.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *