Триває ХІІІ Міжнародний мовно-літературний конкурс учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка

На виконання Указу Президента України від 30 вересня 2010 року № 928 «Про Міжнародний мовно-літературний конкурс учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка» у 2022/2023 навчальному році проходить ХІІІ Міжнародний мовно-літературний конкурс учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка.

11 грудня 2022 року студентка коледжу Даша Корнєва взяла участь у ІІІ, обласному етапі конкурсу.

Вона виконувала завдання, розроблені Чернігівським обласним інститутом післядипломної педагогічної освіти ім. К.Д. Ушинського. Творча робота містить дві цитати видатних українських діячів, які учасникам конкурсу необхідно прокоментувати та поміркувати над їх змістом:

«Феномен Шевченка відбиває нашу національну природу, наше світосприйняття, наше минуле і нашу надію на майбутнє. Він символізує душу українського народу, втілює його гідність, дух і пам’ять…» Євген Сверстюк;

«Шевченко як поет – це був сам народ, що продовжував свою поетичну творчість. Шевченкова пісня була сама по собі народною піснею, яку міг заспівати тепер увесь народ, яка повинна була вилитись з народної душі відповідно до стану сучасної народної історії» Михайло Драгоманов.

Переможці ІІІ етапу візьмуть участь у фінальному етапі конкурсу.

Бажаємо успіху Даші!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *