Основою національно-патріотичного виховання студентів  у Прилуцькому агротехнічному коледжі є формування патріотичних поглядів і переконань, які розвиваються та закріплюються у процесі їх навчально-пізнавальної та суспільно корисної діяльності.

У коледжі постійно проводимо виховні заходи військово-патріотичного спрямування, зокрема присвячені Дню захисників та захисниць України, Дню Збройних Сил України, Дню козацтва, Дню Соборності України, Дню Прапора України, Дню Незалежності.

Вперше в цьому році з працівниками коледжу відзначено День Української Державності.

Починаючи з  2014 року, коли росія анексувала Крим і почала спонсорувати війну на сході України,  студенти почали співпрацювати з Волонтерською сотнею та Самообороною. Через ці громадські організації постійно передавали  воїнам АТО благодійну допомогу: гроші, теплі речі, провізію, печі-буржуйки.

У свою чергу воїни АТО передали  коледжу бойовий прапор, який нині займає чільне місце в музеї. На фасаді коледжу встановлені меморіальні дошки: в 2015 році випускникові Віктору Лавренчуку, а у 2017 – Олегу Санику, які загинули на сході України, боронячи територіальну цілісність нашої держави. Біля меморіальних дощок кураторами груп постійно проводяться виховні години, уроки мужності.

З 24 лютого 2022 року росія повномасштабно вторглася в Україну, а тому багато здобувачів освіти (прізвища не вказуємо із зрозумілих причин) пішли боронити нашу державу. А коли в червні цього року прийшов час захисту дипломних проєктів на заочно-дистанційному відділені, то здобувачі освіти приїздили прямо з фронту на захист і, успішно захистившись, знову повернулись  на передову. Частина студентів стаціонару також записалися в ЗСУ.

З перших днів війни пожвавилася волонтерська діяльність, так викладачі Ольга Пальоха, Яна Власенко, Наталія Муляр створили свій волонтерський штаб з допомоги переселенцям, Валентина Ланко за надану допомогу отримала грамоту від територіальної оборони, працівники коледжу Олена Бабенко, Анна Денис, Ірина Панковець, Людмила Чміль, Наталія Гонзур, Ірина Романенко, Олена Варич, Валентина Вегера, Світлана Корнєва, Вікторія Корнєва брали участь у виготовленні маскувальних сіток, студенти Андрій Варшавський та Валерій Гавула доставляли гуманітарну допомогу мешканцям населених пунктів Чернігівської, Рівненської областей, що найбільше постраждали від рашистів, студенти Яна Павленко, Ірина Коваленко, Катерина Коваленко, Владислав Човновий, Владислав Братусенко, Антон Дробот, Володимир Кошовий, Анна Іщенко, Максим Трохимець працюють у соціальному магазині «Дякую»,  підбираючи одяг та взуття людям, які втратили житло і майно.

Із розумінням колектив коледжу сприйняв акцію «Сади Перемоги».  З ініціативи директора Чернікова П.І. працівниками було розчищено ділянку землі, засаджено фруктовими деревами та овочевими культурами. Зараз врожай щоденно передаємо ЗСУ та теробороні.

Вчимо здобувачів освіти любити Україну та свій народ.
Віримо ЗСУ й чекаємо Перемоги!

Слава Україні!
Героям слава!

Світлана Жукова – заступник директора з виховної роботи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *