Сьогоднішній ранок для здобувачів освіти 2-го курсу спеціальності 071 «Облік і оподаткування» розпочався із екскурсії рідним містом. Наукова співробітниця Прилуцького краєзнавчого музею імені Василя Маслова та куратор академічної групи Ніна Заболотна організували краєзнавчу подорож центром міста під символічною назвою «Стежки історії».

Пані Маргарита розповіла молоді про минуле наших адміністравних споруд, зробила акцент на особистості Тараса Шевченка, який неодноразово відвідував Прилуки, зацікавила студентство долею видатної поетки Любові Забашти, проаналізувала архітектурні ансамблі прилуцьких храмів, які несуть у собі давній колорит міста.

Молодь зрозуміла, що історичні витоки Прилук ховаються у сивій минувшині, а видатні постаті, починаючи від Володимира Мономаха, були звичайними людьми, які кохали і ненавиділи, зазнавали злетів і падінь.

Так як Україна зараз знаходиться у лещатах війни, наукова співробітниця розповіла про нашого видатного земляка Миколу Міхновського, яких на зорі ХХ столітті відстоював самостійність України, і прославився своїм глибоким патріотизмом і радикальними поглядами щодо державницького шляху Батьківщини.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *