8 лютого у Прилуцькому технічному фаховому коледжі відбулася студентська конференція (до Міжнародного дня жінок і дівчаток у науці) «НАУКА, ТЕХНІКА ТА ІННОВАЦІЇ В ЦІЛЯХ РОЗВИТКУ». Це свято було запроваджене Резолюцією 70-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН від 22 грудня 2015 р. і вперше світова спільнота святкувала його 11 лютого 2016 року. Рішення Генеральної Асамблеї ООН є абсолютно справедливим, адже протягом тисячоліть значення жінки у людському суспільстві применшувалось.

Говорили про наболіле: наукові дослідження і перспективи, проби і помилки, злети і падіння жіноцтва на науковому небосхилі.

Цікаві виступи для аудиторії підготували: в.о. директора Прилуцького технічного фахового коледжу Павло Черніков, кандидатка історичних наук, начальник сектору інвестиційної діяльності відділу економіки та інвестиційної діяльності виконавчого комітету Ніжинської міської ради Юлія Кузьменко (виступала у онлайн форматі), директорка Прилуцького краєзнавчого музею імені Василя Маслова Тетяна Зоць, заступник директора з навчальної роботи Вікторія Дронь, кандидатка економічних наук Ольга Пальоха, кандидатка економічних наук Олена Легошина.

Родзинкою зустрічі стали автобіографічні замальовки жінок-науковиць, які презентували Михайло Трейзуб, Дар’я Корнєва, Ангеліна Бартош.

Про свої наукові починання у економічній науці розповіли Тетяна Кравченко, Олена Божинська, Любов Галутіна, Ольга Ховзун.

Ментором конференції виступила другокурсниця Аліна Бойко.

Заключним меседжем конференції стала думка про те, що на досягнутому ніколи не можна зупинятися, а треба впевнено йти до своєї мети!

Ініціаторками проведення даного заходу виступили Ніна Заболотна та Олена Легошина.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *