Сьогодні у бібліотеці Прилуцького технічного фахового коледжу відбулася виховна година, присвячена 106-й річниці бою під Крутами під символічною назвою «Крути – смолоскип у майбутнє». До уваги молодіжної аудиторії була представлена тематична книжкова виставка, яку підготували бібліотекарі коледжу, а також чудовий і змістовний виступ наукової співробітниці Прилуцького краєзнавчого музею імені Василя Маслова Маргарити Ткаченко, яка не просто розповіла присутнім про бій під Крутами, а і зробила цікавий екскурс у хроніку Першої світової війни та національно-визвольних змагань українського народу того періоду.

В. о. директора Прилуцького технічного фахового коледжу Павло Черніков доповнив розповідь пані Маргарити невідомими фактами про героїв Крут, а також продекламував власний вірш на вказану тематику, який нікого не залишив байдужим, окресливши червоною лінією зв’язок між козаками, крутянцями та сучасними героями, котрі у цю хвилину боронять незалежність України.

До виступу були запрошені також куратор академічної групи Валентина Ланко та директорка Прилуцького краєзнавчого музею Тетяна Зоць.

Ведуча заходу, бібліотекарка Катерина Ященко, підвела підсумки зустрічі, наголосивши на ролі пам’яті поколінь української нації.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *